Over Mij

 

Ik ben Caroline van der Neut en geef yin yogales en relax flow (yin yang) in Nieuw-Vennep en omstreken. Dat doe ik als zelfstandige; online en op locatie. Daarnaast geef ik ook yogalessen bij een aantal sportscholen in de omgeving. Regelmatig organiseer ik workshops en ééndaagse retreats. Ook kun je bij mij terecht voor privéles. Samen met mijn gezin woon ik in Nieuw-Vennep. 

 

Kennismaking met Yoga

Eigenlijk ben ik vanuit de sportschool in contact gekomen met yoga. In eerste instantie beoefende ik pilates en body & balance en later de power yoga. Een paar jaar geleden besloot ik met een goede vriendin op yogavakantie te gaan en maakte ik kennis met diverse vormen van yoga.

Toen werd het eerste zaadje geplant! Hier wilde ik echt meer van weten! De filosofie, geschiedenis, levenswijze, de anatomie. Daar ervaarde ik hoe heilzaam yoga is, vooral de rust en ruimte die het mij gaf. Bij de Yin kwam alles samen!

Ondertussen ben ik gecertificeerd yoga docente, zowel in de yin yoga (RYT200) als de vinyasa yoga (RYT200) en heb verschillende verdiepingstrainingen gedaan.

 

 

Yogavormen

Het fijne aan Yin yoga is, dat alles goed is. Ieder mens is uniek, geen houding is hetzelfde. Je onderzoekt je eigen grenzen, ontspant de spieren en mag ook blokken, kussentjes etc. als ondersteuning gebruiken.

Het mooie aan de functionele Vinyasa yoga is dat je meer kracht en souplesse opbouwt, maar ook weer kijkt wat bij jou lichaam past of goed voelt. We zijn tenslotte niet allemaal hetzelfde gebouwd. In deze meer dynamische vorm van yoga (yang) beweeg je vanuit een flow, van houding naar houding.  Een hele mooie aanvulling op de yin yoga en dit ook te kunnen combineren. Yin kan tenslotte niet zonder Yang.

 

 

Mijn passies

Mijn tweede grote passie is koken, met name de Italiaanse en Aziatische keuken. De afgelopen jaren verzorgde ik met veel plezier op kleine schaal catering en kookworkshops en nu organiseer ik af en toe yoga retreats en workshops, waarin de yoga en het koken samen komen.

Yoga betekent voor mij verbinden. Verbinding tussen lichaam en geest, oftewel bewust-worden van wie je bent en wat je doet vanuit je hart, maar ook verbinding met elkaar, samen! Net zoals samen eten en koken verbindt.

 

Warme groet, Caroline

 

Lees meer

Facebook Reviews
Mijn Yoga Pad

Locatie

Getsewoud, Nieuw-Vennep.

+31 6 30063142

info@aninayoga.nl