
Maak t je gemakkelijk met deze snelle pompoensoep met paddestoelen. Vol van smaak en ideaal op een koude of druilerige dag. Een beetje vitamine Zon, want de winter duurt nog zo lang!
Binnen een half uur klaar en geen gedoe met roosteren in de oven! Ik heb dit keer de Hokkaido pompoen gebruikt; een kleine pompoen met een fel oranje schil en donker oranje vruchtvlees. Je hoeft alleen de pitten te verwijderen en kunt de pompoen met schil en al bereiden. Wel zo makkelijk toch? De kruiden en paprika geven net even een intensere smaak!
Wat heb je nodig?
1 Hokkaido pompoen
1 rode (punt)paprika
2 bakjes gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons
1 fijngesneden sjalotje
2 fijngesneden teentjes knoflook
olijfolie
1 liter paddenstoelen- of groentebouillon (vers of met bouillonblokjes)
2 theelepeltjes Picadillo kruiden van Johnnie Boer
wat tijm, zout en peper naar smaak
1 stokbrood of ciabatta
Stappen
Maak de pompoen schoon en verwijder de pitten. Snijd het pompoenvruchtvlees in stukken. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
Zorg ervoor dat je bouillon klaar hebt staan. Gebruik je geen verse bouillon? Maak dan snel een liter bouillon door met een waterkoker snel water te koken en dit in een maatbeker te mengen met de bouillonblokjes. Goed roeren tot de blokjes opgelost zijn.
Fruit het fijngesneden sjalotje samen met de knoflook glazig in wat olijfolie in een wok pan. Doe de stukken pompoen en paprika er bij. Voeg wat tijm toe en 2 theelepeltjes Piccadillokruiden van Johnnie Boer. Deze kruiden zijn heerlijk in de soep, maar ook fantastisch in een stoofpotje. Echt een aanrader!
Voeg de bouillon toe tot het geheel onder staan en laat een kwartiertje zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd de schoongemaakte, verse paddenstoelen in plakjes en bak ze een andere koekenpan met een teentje fijngehakte knoflook en tijm.
Pureer de soep na ongeveer 15 minuten (als de pompoen zacht is) met de staafmixer en breng eventueel verder op smaak met wat zeezout en grof gemalen peper.
Garneer de soep met een toefje van de paddenstoelen en gebruik de rest als beleg op het stokbrood of de ciabatta. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke maaltijdsoep.