Yin Yoga

Yin yoga is een zachte en ontspannen vorm van yoga, waarbij de aandacht naar binnen is gericht. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar de houding om in je lichaam te komen. De nadruk ligt op het ontspannen van de spieren, waardoor er ruimte ontstaat voor andere segmenten, zoals het dieper gelegen bindweefsel, banden, pezen en gewrichten.

Zeker als we ouder worden kan ons bindweefsel stugger worden. Door wat langer en stil in een houding te blijven (zo’n drie tot vijf minuten) rek je het bindweefsel op en zorg je voor een betere doorbloeding, het opheffen van blokkades en een betere doorstroming van je energie.

In mijn lessen neem ik je mee in zachte ontspannende yin houdingen. Soms met muziek, soms met klankschalen en andere instrumenten. We blijven wat langer in de houding, gebruik makend van de zwaartekracht en ademhaling om zo ruimte en rust te creëren in je lichaam. Dat lijkt saai, maar het is zo fijn! Niet alleen zorgt het voor een soepeler en flexibel lichaam. Het geeft je ook de tijd om bewust aanwezig te zijn in het moment en met aandacht naar je lichaam en gevoel te luisteren, het brengt je meer in contact met jezelf. Het herkennen van je grenzen en acceptatie.

Yin Yoga is voor iedereen toegankelijk die diepe ontspanning zoekt, maar ook geschikt voor mensen die disbalans ervaren, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Denk maar aan omgaan met chronische pijnklachten, artritis, reuma, herstellen van blessures, burn-out of andere stress gerelateerde klachten, maar ook een mooie aanvulling op het sporten. Na iedere les voel je je ontspannen, fitter en energieker!

Locatie

Getsewoud, Nieuw-Vennep.

+31 6 30063142

info@aninayoga.nl